Erőszak

Bokszerrel verte véresre egy iskolatársa a 11 éves fiút

A diák kicsúfolt egy lányt, ez vezetett az összetűzéshez a kelenvölgyi iskolában.

2019.10.10 16:36Ma.hu

Bokszerrel verte meg egy nyolcadikos fiú egy tizenegy éves iskolatársát, amiért az gúnyolódott egy lányon. A megvert fiút véres fejjel vitték kórházba - írta a Népszava.

A Kelen Suli - Gyermekeink védelme nevű nyilvános Facebook-csoportban talált rá a Népszava arra a bejegyzésre, amit a bántalmazott fiú édesapja tett közzé szerdán.

"11 éves gyermekemet pont egy hete az iskola melletti játszótéren, boxerrel felfegyverkezve megverte egy 8-os iskolatársa.

A fiam az iskolába szaladt vissza segítségnyújtás miatt, miután lerúgta magáról támadóját" - írta a fiú apja a bejegyzésében.

A fiatalabb diák kicsúfolt egy lányt, akinek a 14 éves barátja így próbált igazságot tenni az ügyben. Az áldozat komoly sérüléseket szerzett, amiket a Szent János kórház baleseti ambulanciáján láttak el.

Az ügyben az apa feljelentést tett. Bejegyzésében arról is írt, hogy megdöbbenéssel tapasztalta, a támadó még mindig ugyanabba az iskolába jár, ami miatt a bántalmazott fiú fél elhagyni az osztálytermét.

Az esettel kapcsolatban a Népszava megkereste a Kelenvölgyi Általános Iskolát, aminek az igazgatója, Benis Andrea a következőt válaszolta:

"Mivel az incidens az iskola, tehát az intézmény területén kívül történt, a hatályos jogszabályok alapján mi nem indíthatunk fegyelmi eljárást az érintett tanuló ellen. Én voltam az, aki elsőként rohant a gyerekeket szétválasztani, de hivatalosan nem tehetünk többet."

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.