Gyilkosság

Életfogytiglani fegyház vár a soroksári futónő gyilkosára

Beismerő vallomás esetén is legalább harminc évre börtönbe zárná az ügyészség a tettét tagadó támadót.

2019.10.04 17:30ma.hu
MTI Fotó: Mihádák Zoltán

A Fővárosi Törvényszék hétfőn perelőkészítő ülésen kezdi tárgyalni a soroksári futónő 2013-ban történt meggyilkolása miatt indult büntetőügyet - értesült a Magyar Nemzet. Aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés mellett nemi erőszakkal és kifosztással is megvádolta R. Szilvesztert a Fővárosi Főügyészség, s a vádiratban beismerő vallomás esetén életfogytiglani fegyház kiszabását indítványozta a bíróságnak azzal, hogy legkorábban 30 év múlva lehessen csak feltételesen szabadlábra helyezni.

A hétfői perelőkészítő ülés feladata egyfelől az, hogy a bíróság megvizsgálja, törvényes-e a vád, illetve nincs-e más akadálya a tárgyalás lefolytatásának, másfelől pedig felajánlja a vádlottnak a beismerés lehetőségét. Ha R. Szilveszter tagad, lefolytatják a bizonyítási eljárást. Kirendelt védője szerint védence nem ölte és nem erőszakolta meg a futónőt, de elképzelhető, hogy a kifosztást beismeri, mert a börtönben leadott tárgyai között megtalálták a futónőtől elvett mobiltelefont.

A nyomozóknak húsz nap híján öt évükbe telt, hogy azonosítsák a 36 éves korában, Soroksár külterületén futás közben megölt asszony gyilkosát. R. Szilveszter 2013. október 23-a óta börtönben van, a 2020-ig tartó büntetését tölti. Lebukását az igazságügyi genetikai szakértői vizsgálatnak köszönheti. A bűnözőtől vett DNS, illetve a helyszínen talált biológiai nyomok megegyeznek, a nő testén, illetve a környezetében talált DNS-hordozó anyagmaradványok minden bizonnyal R. Szilveszteréi.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.