Baleset

Újabb drámai eset, miért kell figyelni a zebrán is, mobilozás helyett

Zebrán ütöttek el egy 15 éves fiatalt Tatabányán, a reggeli csúcsforgalomban, mert nem vette észre, hogy már piros a lámpa.

2019.10.03 11:56ma.hu
Fotók: Police.hu

Zebrán ütött el egy tehergépkocsi egy fiatal lányt Tatabányán 2019. október 2-án reggel. Egy 15 éves lány 7 óra 35 perckor a Szent Borbála úton akart átkelni az úttesten. A gyalogos mobiltelefonját használta, és figyelmen kívül hagyta a rá vonatkozó tilos jelzést, és annak ellenére kezdte meg a zebrán az átkelést. Ekkor ütötte el egy, a Dr. Mohi Rezső utca irányába szabályosan közlekedő tehergépkocsi. A balesetben a gyalogos megsérült, őt a mentők kórházba vitték.

A hasonló balesetek megelőzése érdekében a rendőrség kéri a járókelőket, hogy mielőtt az úttestre lépnek, nézzenek körül, hogy biztonságosan áthaladhatnak-e azon! A gyalogosok tilos jelzésen, illetve tiltott helyen ne haladjanak át, még akkor sem, ha szerintük biztonságos lenne az áthaladás! Haladásuk közben ne használjanak mobiltelefont, vagy bármilyen olyan eszközt, ami elvonja a figyelmüket a közlekedésről!

Emellett fontos hangsúlyozni, hogy az utak biztonságáért, a balesetek elkerüléséért a legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek azzal, hogy a szabályokat betartva, türelmesen, egymásra odafigyelve, toleranciát és empátiát mutatva vesznek részt a közlekedésben … hogy mindenki hazaérjen!


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.