Gyilkosság

Meghalt Szita Bence utolsó gyilkosa is

A 11 éves kisfiú másik két gyilkosa, apja barátnője és a férfi tettestársa már korábban elhunyt.

2019.09.30 13:30ma.hu

A börtönkórházban halt meg K. József, Szita Bence harmadik gyilkosa. A férfit hosszan tartó, súlyos betegség vitte el. A Blikk információit a Büntetés-végrehajtás a fogvatartottak személyiségi jogai miatt nem erősítette meg.

A felbújtóként elítélt nő, P. Erika 2017-ben halt meg, mellrákban, előzőleg lemondott a kemoterápiás kezelésről. Idén nyáron szintén daganatos betegségben halt meg a börtönben B. József, a gyilkosság ügyében elítélt másik tettes.

Mint ismeretes, Szita Bencét 2012. október 29-én ölték meg Sántosnál egy erdőben. Három gyilkosa később kiásta holttestét, Toponár környékén újra elrejtették.

A 11 éves felsőmocsoládi fiút nevelőapjának barátnője, P. Erika csalta el otthonról, majd két társával leitatták és brutálisan megölték. A tetteseket a Pécsi Ítélőtábla valós életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte.

A most elhunyt férfi nyáron kérelmet nyújtott be a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához, azt akarta, hogy tárgyalják újra ügyét, amelyben szerinte hibáztak a hatóságok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.