Gyilkosság

Női holttest Óbudán: arcát összezúzták, savval leöntötték - az életkorát sem tudják megállapítani

Borzalmas részletek derültek ki az esetről.

2019.09.30 08:23ma.hu
MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Döbbenetes részleteket tudott meg a Blikk arról a női holttestről, amelyet egy kertész talált szombaton Óbudán, a Ladik utca egyik elhagyatott házának első emeletén – erről egyébként a ma.hu is beszámolt.

Értesülésük szerint a 20-40 év közötti nő fejét gyilkosa annyira összeroncsolta, hogy teljesen felismerhetetlenné vált. Nem kizárt, hogy valamilyen maró, vegyi anyaggal lelocsolta, hogy célját elérje. Ez nagyban nehezíti a rendőrség munkáját is az áldozat azonosításában.

A bűncselekményre úgy derült fény, hogy egy férfi füvet nyírt a házhoz tartozó kertben és valahogy észrevette a holttestet, majd azonnal értesítette a tulajdonost, aki hívta a rendőrséget. Mivel a kertből nem lehet fellátni az emeletre, annak ellenére sem, hogy az ablakok ki vannak törve, elképzelhető, a munkás az orrfacsaró bűz miatt ment be a házba. Így viszont az sem kizárt, hogy a holttest már jó ideje az épületben volt.

„A rendelkezésre álló adatok szerint a nőn bántalmazás nyomai voltak megtalálhatóak, személyazonossága egyelőre nem ismert, azonosítása folyamatban van. A BRFK életvédelmi osztálya halált okozó testi sértés bűntett miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen” – olvasható a rendőrség közleményében.

A Blikk információi szerint a megölt nőre hiányos öltözetben találtak rá, testét csak egy póló és egy alsónemű fedte. Nem kizárt, hogy a támadó halála előtt megbecstelenítette áldozatát.

„Ha az elkövető szinte a felismerhetetlenségig összeroncsolja áldozata fejét, az arra utal, hogy szeretné minél jobban megnehezíteni a rendőrség munkáját. Azt akarja, ne jöjjenek rá, hogy ki a sértett, és így reményei szerint hozzá sem jutnak el a nyomozók” – mondta a lapnak dr. Végh József kriminálpszichológus.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.