Hableány-tragédia

Már nem a Dunán hajózik a Viking Sigyn

Áthelyezték a Hableány májusi balesetében részes szállodahajót a Rajnára.

2019.09.08 14:30ma.hu

Bár korábban rendszeresen járt a fővárosunkban, már hetek óta Budapest felé se néz a Hableány balesetében részes Viking Sigyn szállodahajó. A Napi.hu vette észre, hogy a cég honlapján írta: levették erről az útról, az egyik hajókövető oldal, a vesselfeinder.com szerint pedig az elmúlt hetekben kizárólag a Rajnán bukkant fel a hajó, a Rhine Getaway fantázianevű túrán.

A lap megkeresésére a hajós cég nem válaszolt érdemben arra a kérdésre, hogy a változásnak van-e köze a tragikus május 29-i balesethez.

A lap szerint ugyanakkor nem valószínű, hogy a lefoglalástól való félelem miatt nem jön a hajó Budapestre. A Hablány matrózának családját képviselő Magyar György ügyvéd a Napi.hu-nak elmondta, hogy ha valóban meg szeretnék vizsgálni a hajót, akkor teljesen mindegy, hogy éppen hol tartózkodik. Ráadásul Magyarországon a technikai feltételei sincsenek meg annak, hogy egy 1000 tonnás hajót kiemeljenek a vízből. Az ügyvéd szerint egyébként is teljesen felesleges lenne már megvizsgálni a hajót, mert ezt közvetlenül a baleset után kellett volna megtenni.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.