Bűnügy

101 tő cannabist találtak egy becskei ház udvarán

A tulajdonos 51 éves férfit őrizetbe vették.

2019.09.07 15:12MTI

A rendőrök 101 tő cannabist találtak egy becskei ház udvarán; a tulajdonos 51 éves férfit őrizetbe vették - közölte a rendőrség szombaton a honlapján.

A közlemény szerint a német rendőrség még szeptember 5-én jelezte a magyar társszervnek, hogy elfogtak egy drogfutárt, aki rendszeresen szállított Hollandiából marihuánát Magyarországra.

Az elfogásakor nála talált kábítószert az 51 éves P. Szabolcsnak kellett volna átadnia a főváros IX. kerületében, a Vaskapu utcában. A rendőrök felkutatták a férfit, és a hátizsákjában 13,2 millió forintot találtak. Ez megfelelt az elfogott futárnál talált drog ellenértékének.

A rendőrök kutatást tartottak P. Szabolcs budapesti lakcímén, ahol mobiltelefonokat, a kábítószer adagolására alkalmas tasakokat, valamint egy hordóban kábítószergyanús növényi törmeléket foglaltak le.

A Nógrád megyei Becskén egy, a férfi tulajdonában álló ház udvarán pedig megtalálták a 101 tő cannabis növényből álló ültetvényt.

A gyanúsítottat kihallgatták, őrizetbe vették, és indítványozták letartóztatását - áll a közleményben.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.