Rablás

Ennél furább ékszerrablás még nem volt Pécsett

600 ezer forint lapult a zsebében a pécsi boltba betörő kalandvágyó brit férfinak, aki úgy tudja, Magyarország jó hely.

2019.09.05 13:35ma.hu

Egy angol férfi hétfőn hajnalban fémvágó fogóval betörte a Pécs főterén lévő Aranytár ékszerbolt kirakatát, majd felvágta a biztonsági fémfüggönyt is.

A betörés során kilencmillió forintnyi ékszert zsákmányolt. Egy felvételen jól látható, hogy egy ékszert odadobottt egy járókelő lába elé, aztán elmenekült.

A furcsa tolvajt gyorsan elfogták, és a bíróság szerdán letartóztatásba helyezte - írja a Bors.

A betört üveg megvágta a férfi kezét, így a rendőröknek csak a vérnyomokat kellett kö­vetniük. A megszerzett ékszereket egy közeli utcában rejtette el, majd amikor elfogták, megmutatta a rejtekhelyet a rendőröknek.

A lap úgy tudja, a férfi tíz napra érkezett Magyarországra, szállása száz kilométerre volt Pécstől, Miszlán. A 28 éves Chris A. nem tudott magyarázatot adni tettére.

„Azt hallottam, hogy jó hely Magyarország, ezért gondoltam, megnézem magamnak, hogy tetszik-e vagy sem" – mondta a bíróságon. Azt remélte, hogy óvadék fejében szabadlábon engedik, de mivel brit állampolgár, így egy hónapra elrendelte előzetes letartóztatását a Pécsi Járásbíróság.

Azt mondta, hogy londoni családja segítségével kétmillió forintot tud óvadékra szánni, de most csak 600 ezer van nála.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.