Bűncselekmény

Álhír terjesztéséért feljelentést tett a II. kerület polgármestere

Ismeretlenek a helyhatóság nevében kiadott hamis szórólapokon félretájékoztatták a lakosságot a kerületi lomtalanításról.

2019.09.04 13:40MTI

Álhír terjesztéséért feljelentést tett Láng Zsolt, Budapest II. kerületének polgármestere, miután ismeretlenek a helyhatóság nevében kiadott hamis szórólapokon félretájékoztatták a lakosságot a kerületi lomtalanításról - közölte a városrész önkormányzata szerdán az MTI-vel.

A közleményben azt írták, a kerületben ismeretlenek több helyen dobtak be az önkormányzat nevében a postaládákba szórólapokat, amelyeken azt állították, hogy szeptember közepén ki lehet tenni a lomokat.

Ezzel szemben az önkormányzat éppen a múlt héten tájékoztatta a lakosságot, hogy - a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-vel (FKF) egyeztetve - a lomtalanítás időpontja idén decemberre csúszik, mivel ősszel kerületszerte útfelújítások zajlanak, a közterületek csak korlátozottan használhatók, így egy lomtalanítás a megszokottnál is több kellemetlenséget és forgalmi zavart, valamint balesetveszélyes helyzeteket okozna - emelték ki.

Közölték azt is, hogy a polgármester elítéli az esetet, a II. kerületi önkormányzat pedig felszólítja a városrészben jelöltet állító pártokat és szervezeteket, hogy határolódjanak el az álhír terjesztőitől, és tegyenek meg mindent a lakosság hiteles tájékoztatása érdekében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.