Bűnügy

Idős osztrák arisztokratával végzett a Kispesten elfogott gyilkos

Egy éve ki is rabolta áldozatát a magyar férfi.

2019.08.27 07:42ma.hu

A 88 éves, Ausztriában élő, de osztrák-magyar nemesi származású Ritter Julius U. von Frankwell gyilkosát kapták el a napokban a magyar rendőrök - tudta meg a Blikk.

Az öe24.at osztrák portált idézve arról írnak, hogy az idős férfi egy éve vesztette el feleségét, Erikát. Nem sokkal az asszony temetése után arra kellett hazatérnie, hogy ismeretlenek kifosztották a családi kúriát. A lap információi szerint egy évvel később visszatérhetett a rabló, ám most az értékei mellett a férfi életére tört. Idén májusban holtan találtak rá saját házában. A rendőrség közlése szerint megfojtották az idős férfit, a gyilkos pedig elmenekült a helyszínről.

Ezt a gyilkosságot követhette el az a 41 éves magyar állampolgárságú férfi, akit a napokban fogtak el a magyar rendőrök Kispesten.

A férfi Ausztriának történő kiadásáról a későbbiekben dönt a bíróság.

A címlapfotó illusztráció: MTI/Mihádák Zoltán

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.