Rendőrség

Nyomkövető kutya találta meg az otthonról elszökött 9 éves kislányt

A járőrök hazavitték a gyereket, akinek szerencsére az ijedtségen kívül más baja nem esett.

2019.08.09 19:11ma.hu
Fotó: police.hu

A Tevékenység-irányítási Központba 2019. augusztus 8-án este fél kilenckor a kislány édesanyja tett bejelentést, hogy a gyereke kiszökött XI. kerületi lakásukból.

Az újbudai járőrök, a Bűnügyi Technikai Osztály Kutyavezetői Alosztály és a Bűnügyi Bevetési Osztály rendőrei azonnal keresni kezdték a gyermeket, akit Szilágyi Szilárd rendőr főtörzsőrmester Odin nevű labrador szolgálati kutyája talált meg. A kislány egy autó mögött kuporgott, és elmondta a rendőröknek, hogy a környékbeli utcákban sétált. A járőrök hazavitték a gyereket, akinek szerencsére az ijedtségen kívül más baja nem esett, épségben átadták az édesanyjának.

Odin, a két és fél éves nyomkövető labrador május óta teljesít szolgálatot a Budapesti Rendőr-főkapitányság kötelékében, de már a második elkóborolt kisgyereket találta meg.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.