Állatkínzás

Petíció indult a kutyáját különös kegyetlenséggel kivégző 68 éves balotaszállási nő ellen

A lehető legszigorúbb büntetés kiszabását akarják elérni az aláírók.

2019.08.06 15:06ma.hu

Mint ahogyan arról a ma.hu is beszámolt, szörnyű módszerrel végzett kutyájával a 68 éves balotaszállási nő: saját kutyáját egy bálamadzaggal a kocsija hátsó lökhárítójához kötötte, majd elindult a járművel. Először az állat még szaladt a kocsi után, de nem sokkal később már nem bírta tartani a sebességet és elesett. A nő a vérző lábú ebet fekve húzta hazáig az úttesten. Az egyenruhások helyszínre érkezésekor a kutya már elpusztult. A rendőrök előállították a 68 éves balotaszállási nőt, akit gyanúsítottként hallgattak ki állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

"Foglalkozz a családoddal!" - javasolta a nő annak az autósnak, aki megállította, hogy mégis mit csinál. Addigra a kutya már félholt volt, véres, mozdulatlan, de még éppen lélegző teste fölött állva mondta: "(...) egyáltalán nem sajnálom (...), nincs szükségem rá." Mindez abból a Facebookon terjedő videóból derül ki, amit a nőt megállító, majd az ügyében bejelentést tevő autós készített.

Petíció a lehető legszigorúbb büntetés kiszabásáért

"Kérem, amennyiben önt is felháborítja az eset, és amennyiben ön is egyetért a követelésben foglaltakkal, úgy támogassa petíciónkat elektronikus aláírásával, amely petíciót aztán eljuttatunk a vizsgálatban résztvevő illetékes szerveknek!" - írták a petíciót indítók.

Lássuk, mi a követelés:
"Én, mint jóérzésű állampolgár, a Büntető Törvénykönyv állatkínzásról szóló 244. § alapján követelem az elkövetővel szemben a legsúlyosabb kiszabható büntetés, azaz a HÁROM ÉV SZABADSÁGVESZTÉS azonnali, felfüggesztés nélküli alkalmazását, valamint az ügy gyorsított eljárásban történő tárgyalását!"

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.