Erőszak

Felrobbant a tűzszerésznél az egyik lefoglalt kézigránát - videó

Világháborús robbanóanyagokat gyűjtött hat férfi.

2019.07.13 19:06ma.hu

Egy egész arzenál fegyvert és lőszert foglaltak le huszonéves fiataloknál Fejér és Somogy megyében. Egy kézigránát fel is robbant egy tűzszerésznél, aki nem sérült meg. A fiatalok ezeket az elmúlt években gyűjtötték össze, fémkeresővel, és engedély nélkül tárolták. Az ügyészség börtönbe küldené a hatfős fegyvergyűjtő társaságot.

Két huszonéves vádlott 2016 elejétől fémkeresővel járta Somogy és Fejér megye azon részeit, amelyeken egykor világháborús harcok folytak, és az ott talált robbanóanyagot is tartalmazó eszközöket - jobbára szakszerűtlenül - hatástalanították. A vádlottak több német és orosz robbanóanyag felhasználására szolgáló eszközt, illetve robbanóanyagot találtak, amit otthon tartottak engedély nélkül, így például orosz repeszgránátot vagy bunkerromboló tüzérségi gránátot, ami több mint 5 kilogramm trinitrotoluolt (TNT) tartalmazott.

A vádlottak egyike sem rendelkezett fegyvertartási engedéllyel, ennek ellenére 2018-tól lakóhelyükön éles lőfegyvereket és lőszereket is tároltak, illetve egyik vádlott-társuk azokból értékesített is háborús relikviákért cserébe.

A vádlottak közül hárman rendszeresen fogyasztottak Budapestről beszerzett marihuánát, mivel azonban azt drágán tudtak beszerezni, egyikük otthonának alagsorában is termesztették.

A Kaposvári Járási Ügyészség engedély nélküli tartással és forgalomba hozatallal elkövetett lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés és más bűncselekmények miatt emelt vádat hat férfi ellen és valamennyiük esetében végrehajtandó szabadságvesztést indítványozott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.