Közlekedés

Sikerült megmozdítani a hétfőn kisiklott mozdonyt - videó

Áttörte az ütközőbakot és centikkel a rézsű széle előtt állt meg egy mozdony Érden.

2019.07.13 19:03ma.hu

Nyolc órás előkészület után sikerült megmozdítani azt a mozdonyt, ami még hétfőn kisiklott és kavicságyba fúródott Érden. Pénteken éjjel kezdték el a 126 tonnás jármű kiemelését, ehhez egy speciális darura is szükség volt. A munkálatok miatt másfél napra lezárták a Kelenföld-Százhalombatta vasútvonalat.

Mint ahogyan arról a ma.hu is beszámolt, egy mozdony áttörte és lelökte a mellékvágány végéről az ütközőbakot hétfő délután Érden. A vontatott kocsik nélküli mozdony centikkel a Fehérvári út fölé épülő híd munkagödrének szélén állt meg.

A Mávinform megerősítette az esetet, azt írták, hogy a Train Hungary magánvasút egyik mozdonya indult el engedély nélkül az első vágányról, majd kiütötte a csonkavágány végén a bakot, és hat tengellyel kisiklott. A baleset a vonatközlekedésben nem okozott gondot, sérülés nem történt, a baleset körülményeit pedig szakemberek vizsgálják.

Simó Károly érdi alpolgármester Facebookon posztolt a szokatlan esetről.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.