Honvédelem

Bomba hatástalanítása - Forgalomkorlátozásokra is készülni kell szombaton

Forgalomkorlátozások is lesznek a Rákospalota-Újpest vasútállomásnál talált bomba hatástalanítása miatt.

2019.07.12 15:27MTI

A Budapesti Közlekedési Központ közölte: szombat reggel 9 órától a 12-es és a 14-es villamos, továbbá a 96-os és a 121-es busz nem áll meg a vasútállomásnál, majd várhatóan 11 órától, a hatástalanítás befejezéséig a 12-es villamos nem közlekedik, a 14-es villamos helyett pótlóbusz jár Káposztásmegyer és Újpest-központ között, a 96-os és a 121-es busz útvonala pedig módosul.

A hatástalanítás idején a 14-es villamos rövidített útvonalon, Lehel tér és Újpest-központ között jár, Újpest-központ és Káposztásmegyer, Szilas-patak között pótlóbusz viszi az utasokat.

A 12-es villamos nem közlekedik, vonalán a 14-es pótlóbusszal, illetve a 96-os, a 296-os vagy a 104-es busszal lehet utazni.

A 96-os autóbusz a Fóti úton haladva kerüli el a lezárt területet, megállva a 296-os busz megállóiban.

A 121-es autóbusz rövidített útvonalon, csak az Árpád úti felüljáróig közlekedik, ezért nem érinti a Kiss János utca, a Görgey Artúr út megállóhelyet és Rákospalota-Újpest vasútállomás végállomást.

A lezárásokkal kapcsolatban naprakész információk érhetők el Budapest Főváros Kormányhivatalának oldalán - közölte a BKK.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság az MTI-vel azt közölte: a IV. és a XV. kerületet érintően is lesznek lezárások. Lezárják a Sín utcát a Morzsa utca és a Sződliget utca között; a Lukácsi Sándor utcát; a Szilágyi utcát a Kossuth utca és a Szilágyi utca 26. szám között; a Görgey Artúr utcát a Kiss János utca és a Szilágyi utca között; a Vécsey Károly utcát a Vécsey köz és a Szilágyi utca között és a Lahner György utcát a Vécsey köz és a Szilágyi utca között.

A fővárosi kormányhivatal csütörtökön azt közölte: a 100 kilogrammos, kilőtt állapotú, gyújtóval felszerelt szovjet típusú betonromboló gránátot a vasútállomás felújítási munkálatai során szerdán találták.

A robbanószerkezet hatástalanítását a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred szakemberei szombaton, várhatóan 9 és 13 óra között végzik el.

Az érintett területet a lakosságnak és az ott dolgozóknak legkésőbb szombat délelőtt 9 óráig el kell hagyniuk, és csak a hatástalanítás sikeres befejezése után térhetnek vissza.

A bomba hatástalanításával összefüggésben a MÁV korlátozza a vonatközlekedést a Budapest-Vác-Szob és a Budapest-Veresegyház-Vác vasútvonalon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.