Kamerázott

Botrány a Soundon: elengedték az apartmanház kukkoló tulajdonosát

A férfi azzal védekezett, hogy 'zsiványságból' kamerázta be az apartmanokat.

2019.07.05 12:36ma.hu

Szabadlábon védekezhet és még balatonboglári apartmanházát sem kell bezárnia annak az 51 éves férfinak, aki a gyanú szerint kamerákat rejtett a falba és azok segítségével kukkolta a vendégeket.

"Nem állnak fent a letartóztatás feltételei, ezért a férfit kihallgatása után elengedték" - erősítette meg az Index kérdésére a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A lap névtelenséget kérő forrása szerint a férfi azzal védekezett, hogy "zsiványságból" kamerázta be az appartmanokat.

A nyomozók a házkutatás alkalmával több helyen rejtett kameráknak kialakított üregeket találtak, számítástechnikai eszközöket, adathordozókat és mobiltelefonokat foglaltak le. A lap forrása szerint már akkor kiderült, hogy férfi régebb óta kukkolta vendégeit.

Az apartmanházat több hazai szálláskereső oldal is hirdette, ám a rendőrség a személyiségi jogokra hivatkozva nem adhatja ki, hogy pontosan melyik balatonboglári szállásról van szó.

A ház tulajdonosa ellen tiltott adatszerzés bűntette miatt indítottak eljárást.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.