Hol a lány? Egy hónapja veszett nyoma

Nincs bűntényre utaló adat a Lánchídon eltűnt francia lány ügyében

Az egy hónapja a budapesti Lánchídon eltűnt francia diáklány ügyében a rendőrség eddig nem kapott olyan információt, ami bűncselekmény elkövetésére utalna, vagy azt megalapozná.

2009.01.03 16:34MTI, Fotó: MTI

A BRFK szombaton azt közölte, hogy továbbra is eltűnés miatt folytatnak közigazgatási hatósági eljárást az ügyben. A Budapesti Rendőr-főkapitányság által kiadott közlemény hangsúlyozza, hogy mindent megtesznek a december 4-én eltűnt Bretnacher Ophélie Aurelia megtalálása érdekében. A rendőrség szerint eddig több mint száz tanút hallgattak meg, ám a meghallgatások során sem merült fel olyan körülmény, ami bűncselekmény elkövetésére utalna.

Budapest rendőrfőkapitánya korábban egy hét fős nyomozócsoportot állított fel, akik a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitánysággal és a Fővárosi Tűzoltó Parancsnokság búváregységeivel továbbra is nagy erőkkel keresi az eltűnt francia lányt. A rendőrség közölte azt is, hogy a lány apjától nem érkezett feljelentés eddig a BRFK-ra. A Blikk szombati számában azt írta, hogy a lány apja december 30-án tett feljelentést a budapesti (majd másnap a párizsi) ügyészségen emberrablás, fogva tartás és személyes szabadság megsértése miatt. A lap úgy tudja, a rendőrség most annak a két horgásznak a jelentkezését várja, akik a lány eltűnésekor a Lánchíd közelében horgásztak.

A nyomozók továbbra is várják azok jelentkezését, akiknek bármilyen információjuk lehet a francia lányról. A diáklány keresésében már francia rendőrök is segítenek a magyar hatóságoknak. Az Erasmus-program keretében szeptember óta a Budapesti Corvinus Egyetemen tanuló lány december 4-én, a hajnali órákban tűnt el. Az egyetemista aznap este egyedül indult haza egy pesti szórakozóhelyről budai lakásába.

Táskáját - benne iratait és mobiltelefonját - a Lánchíd pesti oldalán találták meg. Térfigyelő kamerák felvételei szerint a lány a pesti oldalon felment a hídra, ám a budai oldalon - legalábbis gyalog - nem jött le. Barátai elmondása szerint Ophélie az egyetemi teendői mellett bébiszitterként gyerekekre is vigyázott, estéit pedig gyakran töltötte a barátaival.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.