Állatkínzás

Ez a nő verte szét az állatkert görög teknősét

A rendőrség közzétett egy fotót, amin az a nő szerepel, aki az állatkert kamerfelvételei alapján bántalmazta a teknőst.

2019.06.14 06:59ma.hu

Mint ahogyan arról korábban a ma.hu is beszámolt, szerda délután egy ismeretlen elkövető kockakővel agyon ütötte a Fővárosi Állat- és Növénykert egyik görög teknősét. Az állatra a gondozók a zárás előtti állományszemle idején találtak rá, de a sérülései olyan súlyosak voltak, hogy az állatorvosok már nem tudtak segíteni rajta, ezért el kellett altatni.

A rendőrség közzétett egy fotót, amin az a nő szerepel, aki az állatkert kamerfelvételei alapján bántalmazta a teknőst. A rendőrség által kiadott személyleírás alapján a nő 20-25 év körüli, vékony testalkatú, hosszú barna hajú, aki a bűncselekmény elkövetéskor fekete hosszú ujjú pólót, zöld színű kantáros nadrágot és sportcipőt viselt.

A védett állatfajok egyedeinek elpusztítása, illetve károsítása esetén természetkárosítás bűntette valósulhat meg, amely három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a képeken látható nőt felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.