Nyomozás

Rejtélyes holttestek Szegeden - egyikről 20 éve nem tudják, ki lehet

Húsz olyan holttest szerepel a rendőrség körözési listáján, amelyet Szegeden találtak meg, de nem tudták azonosítani.

2019.05.25 13:00ma.hu

Nem csak bűnözők, vagy a lopott kocsik miatt ad ki körözést a rendőrség. Az ismeretlen holttestek azonosításához is kérik a lakosság segítségét a honlapjukon. Jelenleg valamivel több mint 900 ismeretlen holttest, illetve testrész szerepel a listán - írja a delmagyar.hu, ezek közül húszat Szegeden találtak meg.

A legkorábban, 1998. december 14-én egy nő személyleírása és ruházatának ismertetése került ki a honlapra. A test végtagjai hiányosak, porcelán fogpótlása volt, és egy világosbarna otthonkát viselt, amikor meghalt.

Mint ismeretes, az ismeretlen holttestekkel kapcsolatban szigorú a rendőrségi protokoll.

Nyilvántartásba kerülnek, ujjlenyomatot vesznek, vizsgálják a fogazatot, egyedi azonosítókat, például tetoválást, műtéti heget, protézist keresnek rajtuk. Utóbbiakat egybevetik az Országos Egészségbiztosítási Pénztár nyilvántartásával, és ha ez nem vezet eredményre, először a körözéseket nézik át. A halottvizsgálatkor DNS-mintát is vesznek.

Fekete Margit, a körözési nyilvántartónál dolgozó kormánytisztviselő korábban a Zsaru magazinnak elmondta, nyáron a folyók, tavak, télen a fagyok szednek áldozatokat. Gyakoriak az erdőn, mezőn, vagy a lakott területek kevésbé frekventált részein talált holttestek. Sok köztük a hajléktalan. A perifériára szorult embert általában a családja sem keresteti.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.