Erőszak

Szökött elítélt lövöldözött a Magdolna utcában

Elfogták a Budapesten gáz-riasztó pisztollyal lövöldöző férfit.

2019.05.16 09:21MTI

Elfogták azt a támadót, aki gáz-riasztópisztollyal lőtt rá egy férfira a főváros VIII. kerületében található Magdolna utcában szerda este - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon csütörtökre virradóra.

A rendőrség hajnalban még azt írta, a lövöldözőnek két társa volt és mindhárom férfit elfogták.

Csütörtök délutáni közleményükben a korábbi információkat pontosítva kifejtették: a VIII. kerületi rendőrkapitányságon egy férfi bejelentette, hogy a Magdolna utcában egy vita után egy számára ismeretlen férfi több lövést adott le az autójára. A helyszínen kiderült, hogy két nő veszett össze egy kutya miatt. Az egyik asszony a vejét, a másik pedig a férjét hívta segítségül.

A nyomozás adatai szerint a sértett férfi éppen el akart indulni a kocsijával, amikor a nő férje több lövést is leadott az autóra. Az eset során nem sérült meg senki.

A rendőrök a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 33 éves budapesti R. Jánost a VIII. kerületi Orczy úton elfogták, megtalálták nála az engedély nélkül tartott gáz-riasztófegyvert. Előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi ellen elfogatóparancs volt érvényben, mert nem kezdte meg jogerős büntetését, ezért a rendőrök a büntetés-végrehajtási intézetbe vitték.

A kerületi rendőrkapitányság R. János ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indított eljárást.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.