Vészhelyzet

Rendőrök mentettek életet egy iskolatitkár segítségével

A győri életmentésben többen is részt vettek, köztük két arra járőröző rendőr, és egy közeli iskolából defibrillátort is vittek a helyszínre.

2019.05.15 08:08Ma.hu

Az utcán esett össze az az idős férfi, akihez a mentők segítségét kérték hétfő délután Győrben. A mentésirányító instrukciói alapján a bejelentők megvizsgálták a beteget, akinél nem tapasztaltak légzést, ezért azonnal újraélesztésbe kezdtek - írja az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán.

A közeli iskolából érkezett egy félautomata defibrillátor is, amivel az iskolatitkár sietett a helyszínre. A bejelentőket hamarosan két arra járőröző rendőr váltotta a mellkasi nyomásokban. A rendőrök a vonalban lévő diszpécser segítségével használták a defibrillátort.

A mentők rövid időn belül, emelt szinten folytatták a küzdelmet a férfi életéért, ami végül sikerre vezetett. Az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően stabil állapotban szállíthatták kórházba betegüket.

Az idős férfi állapota a körülményekhez képest stabil, jelenleg is a Petz-kórház intenzív osztályán ápolják. Szívproblémái korábban is ismertek voltak - tájékoztatta a Kisalföldet Oláh Attila orvos igazgató.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.