Baleset

Megdöbbentő részletek az M3-ason történt halálos gázolásról

A külső sáv közepén állhatott az áldozat.

2019.05.11 11:07ma.hu

Kamion gázolt el egy férfit, aki a leállósávban éppen kereket cserélt Hajdúdorog közelében, az M3-as autópálya 211-es kilométernél péntek kora reggel - közölte korábban a katasztrófavédelem.

A Blikk azonban úgy tudja, a férfi nem a leállósávban állt, hanem a külső sáv közepén. Miután defektet kapott, leszerelte a bal első kereket, holott a lap szerint nem is volt pótkerék az autójában. Egy, a baleset előtt arra autozó férfi a lapnak azt mondta, nem sokkal korábban ment el arra, és éppen csak el tudta rántani a kormányt, mivel a férfi a szélső sávban álldogált. Nem sokkal később egy kamion sofőrje halálra gázolta.

A szakértők azt tanácsolják, hogy ha valakinek meghibásodik az autója az autópályán, húzódjon le vészvillogóval a leállósávra. A kocsiból az összes utas szálljon ki láthatósági mellényben. Hagyják el az autópályát a szalagkorlát mögötti terület irányába. Hívják a 112-es számot, vagy kérjenek segítséget az autópályán lévő segélyhívóról. Várják meg az autómentőt.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.