Ítélet

Jogerősen életfogytiglanra ítélték a petőfiszállási nő gyilkosát

Jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön azt a férfit, aki brutálisan meggyilkolt egy idős petőfiszállási nőt 2010-ben.

2019.05.09 15:00MTI

A táblabíróság aljas célból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek a jelenleg 43 esztendős vádlottat. A bíróság döntött arról, hogy a férfi legkorábban 25 év letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

A vádlott 2010-ben alkalmi munkákból élt, és gyermekkora óta ismerte a későbbi sértettet, egy 66 esztendős, tanyáján egyedül élő asszonyt. A férfi időnként kisebb munkákat is végzett az asszonynál, aki bár számos betegségben szenvedett, de képes volt önmaga ellátására.

A férfi 2010. augusztus 19-én italozás közben elhatározta, hogy pénzt szerez az asszonytól, aki két nappal korábban kapta meg 65 ezer forintos nyugdíját. Elkerékpározott a tanyához, majd a házba belépve a konyhában pénzt követelt, de a sértett nem adott neki. Miután a férfi meglökte, az asszony felháborodásában azt kiabálta, hogy értesíteni fogja a rendőrséget. Ezután a vádlott előbb egy partvissal ütlegelte, majd ollóval, később késsel többször megszúrta az áldozatot. A vádlott fejen rúgta az asszonyt, a nyakára is rátaposott. Az áldozat elveszítette eszméletét, de a férfi tovább ütötte, míg meg nem halt. Utána átkutatta a házat, és magához vett 60 ezer forintot.

A férfit hét évvel később fogták el, miután kirabolt egy a tanyától két kilométerre élő 83 esztendős asszonyt. A szintén egyedül élő nőhöz 2017. szeptember 18-án ment el a pénzszűkében lévő férfi. Egy bicskával fenyegette meg az asszonyt, akinek csak 7 ezer forintja volt. Ez azonban nem volt elég a vádlottnak. Az asszony azzal állt elő, hogy kér a szomszédtól kölcsön, és a pénzt átadja vádlottnak. A férfi elkísérte, közben megfenyegette az asszonyt, hogy ha bárkinek szól a történtekről, belemártja a kést. Az idős nő azonban elmondta a történteket a szomszédjának, aki értesítette a rendőrséget, akik elfogták a közelben rejtőzködő vádlottat.

Döntésével a táblabíróság helybenhagyta az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék ítéletét.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.