Megelőzés

Új rendőri egységet vetnek be a Budapest környéki utakon

Új keletű rendőri egységet alakítottak ki a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon. A megye útjain a biztonságos közlekedést szolgálják, és vadásznak a szabálytalankodókra.

2019.05.09 11:35ma.hu

November elseje óta járja Pest megye útjait a gyors reagálású egység, amely egyszerre nyújt támogatást a forgalom résztvevőinek, valamint saját kollégáinak is. A police.hu cikke szerint az egység az általános közlekedésrendészeti feladatok mellett képes kezelni az előre tervezett és a váratlanul adódó forgalmi helyzeteket is.

Öt nagy teljesítményű motorkerékpárral és a rendőrségi autóflotta krémjét jelképező, szintén dinamikus tempóra termett szolgálati gépkocsikkal látja el feladatait. A delegáció­kísérések, rendezvények, illetve útvonalak biztosítása is a csoport feladata, de kezelnie kell a nem tervezhető, baleset vagy az egyéb ok miatt kialakuló forgalmi helyzeteket is.

Ha nem kapnak riasztást, akkor a többi rendőri egységhez hasonlóan a szabálysértő járművezetők kiszűrésén dolgoznak. Az alosztály intézkedési területe az egész megye, jelen van az autópályáktól, autóutaktól kezdve a főutakon, alsóbbrendű utakon, de akár települések belterületén is. Használnak hatósági jelzés nélküli szolgálati gépkocsit is, de azt is egyenruhában, tehát nem állítanak „csapdát”, és soha nem kell szabályszegést provokálniuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.