Rémhír?

Autóból szólítgatják le a gyerekeket Pomázon

Folyamatosan ellenőrzi a környéket a rendőrség.

2019.04.30 09:30ma.hu

Több pomázi fórumon is terjednek olyan figyelmeztetések, hogy autóban ülő férfiak gyerekeket próbálnak meg leszólítani a pomázi HÉV-állomásnál - írja az Index.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a portál kérdésére azt közölte: valóban kaptak bejelentést egy ilyen esetről, de a leszólított gyerek továbbment és nem történt semmi. Azóta folyamatosan ellenőrzik a környéket.

Egy Facebookon terjedő poszt szerint egy világos színű, régi Opel Astrából "szólítgatják" a gyerekeket azzal, hogy " a nagypapa küldött, gyere velünk". Szombaton tényleg érkezett egy bejelentés a rendőrségre arról, hogy egy 14 éves fiút pénteken ezzel a szöveggel próbáltak leszólítani egy autóból, mondta az Index kérdésére András Tamás, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az emailen érkezett bejelentésben szintén Opel szerepelt, de az autó a leírás alapján inkább egy régi Opel Kadett lehetett.

A 14 éves fiú nem elegyedett szóba az autóban ülő férfiakkal, tovább ment rollerrel. Az autóban ülők sem szóltak utána, nem követték, nem erőszakoskodtak, mondta a rendőrségi szóvivő.

A rendőrség ettől függetlenül minden ilyen bejelentést komolyan vesz, mondta András Tamás. Pénteken fokozott rendőri ellenőrzést tartottak Pomázon, külön ellenőrizték a HÉV-állomást és környékét. Az ellenőrzésen olyan autót nem találtak, amelyre ráillett volna a bejelentésben szereplő leírás.

A rendőrség minden használható adatot igyekszik beszerezni az esetről, és amennyire lehetséges, utánajár az eset körülményeinek. Ezután is visszatérően ellenőrzik a HÉV-megállókat és az autókat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.