Erőszak

Rendőr és fegyőr fogta el a villamos ablakát kirúgó szír férfit

A Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet századosának segítségével fogták el azt a szír állampolgárságú férfit a rendőrök, aki szerda délután kisebb riadalmat keltve kirúgta a 6-os villamos egyik ablakát a Nyugati téren.

2019.04.18 07:01ma.hu

A szolgálatban lévő Horváth Ferenc büntetés-végrehajtási százados éppen a Nyugati pályaudvar villamos megállójában található kereszteződésnél várt a közlekedési lámpa szabad jelzésére, amikor a rabszállítóból durranásszerű zajra lett figyelmes, ekkor rúgta ki a férfi a villamos ablakát. Észrevette azt is, hogy a férfi elindul a villamostól az úton át, akit egy civil ruhás szolgálaton kívüli rendőr próbál feltartóztatni. Azonnal kiugrott a rabszállítóból - amely fogvatartottat nem szállított - és a rendőr segítségére sietett, ők tartoztatták fel a férfit - tájékoztatta a ma.hu-t a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának Kommunikációs Főosztálya.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.