Állatkínzás

Farkánál fogva kötöztek a fához egy mókustetemet Miskolcon - fotó

Felkötöttek egy mókust egy fára a borsodi megyeszékhelyen. Állítólag azért, hogy a gyerekek lássák, hogyan másznak ezek az állatok a fán.

2019.04.15 12:56Ma.hu

Fejjel lefelé kötöttek fel egy fa törzsére egy mókust Miskolcon, a kisavasi városrészben, egy társasház előtt. A helyszínre kiérve az állatmentők azonnal riasztották a rendőröket.

A rendőrök kikérdezték a házban lakókat, hogy mi történhetett. Egy anyuka azt mondta, hogy a brutális elkövető a társasházban lakik, és be is vallotta, hogy ő tette. Elmondása szerint azért, hogy megmutassa a gyerekeknek, hogyan mászik egy mókus a fán - mondta a Borsnak az egyesület elnöke, Lehoczky Krisztián.

A rendőrség megbízta a természetvédelmi egyesületet, küldje el a tetemet vizsgálatra, hogy kiderüljön: élt-e még, amikor felkötötték a fára. Ha igen, akkor állatkínzás miatt eljárás indulhat a férfi ellen, akire állítólag több panasz is van a lakóktól.


Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.