Rendőrség

Időzített bomba az úton - videó

Új rendőrségi videó az ittas járművezetés ellen.

2019.04.15 10:10ma.hu

A közúti ellenőrzések során alkalmazott alkoholszondák tavaly Magyarországon 27.801 esetben jeleztek ittasságot. Úgy is fogalmazhatunk, hogy ennyi időzített bomba veszélyeztette mások életét Magyarország útjain. Az ittas állapotban közlekedők 1425 balesetet okoztak 2018-ban, ami az összes közúti közlekedési baleset 8,5%-át tette ki.  Az ittasan okozott balesetek 55%-áért a személygépkocsi-vezetők, 23%-áért a kerékpárosok voltak felelősek.

"Az összes ittas járművezetőt csak akkor lehetne kiszűrni a forgalomból, ha mindig mindenkit megállítanánk, ami nyilvánvalóan a forgalom a lebénulását eredményezné" - tette hozzá a rendőrség.

Éppen ezért az új videójukkal a járművezetők (valamint hozzátartozóik és barátaik) figyelmét akarják felhívni a veszélyre, ami ellen ők tehetnek a legtöbbet … hogy mindenki hazaérjen!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.