Mentők

Ezért ne tegyünk kisasztalkát, virágot a lépcsőházba - figyelmeztet az OMSZ

'Akadálymentesíteni' kellett a lépcsőfordulókat.

2019.04.10 20:28ma.hu
hirdetés

Kritikus állapotban lévő férfihez riasztották az OMSZ budai munkatársait. A beteg mozgatásához a katasztrófavédelem gyors segítségét kérték a mentők. A nagy súlyú beteget csak hordágyon, félig ülő helyzetben lehetett szállítani úgy, hogy közben az életmentő eszközök is kéznél kellett legyenek, mert bármikor újraélesztésre lehetett szükség. A beteg hozzátartozót kérték meg, hogy "akadálymentesítsék" a lépcsőfordulókat.

A felfelé siető mentők ugyanis látták, hogy a lakók mindenfélét kitettek azokra a helyekre, ahol nehezen fér el egy hordágy. A lépcsőházat díszítő virágokat és kisasztalokat éppen addigra sikerült elpakolnia az egyik lakónak, mire a segítség megérkezett. A tűzoltók így késlekedés nélkül tudták segíteni a férfi további ellátását, majd a mentőbe történő mozgatását ,amire minél hamarabb szükség volt. Miután minimális mozgás is befolyásolhatja a beteg állapotát, hosszú percekig tartott amíg az összhangban levő csapat óvatosan a földszintre ért a férfivel, akit gyors ellátásának köszönhetően végül stabil állapotban szállíthattak kórházba a mentők.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.