Tűz

Űrbéli tájjá változott Fonyód

A leégett nádas Fonyód közelében 2019. április 9-én. A Turul utca és az M7-es autópálya közötti szakaszon április 4-én kigyulladt, százhektáros területen leégett berek oltása egy napig tartott.

2019.04.10 06:51Ma.hu

A nád kulcsfontosságú a vízi ökoszisztémában, rengeteg olyan élőlénynek nyújt élőhelyet, táplálékot, szaporodási helyet, amelyek máshol nem tudnának létezni. A nád égése, égetése tehát a hozzá kapcsolódó élőközösséget is károsítja: ezen a 100 hektáron a madarak, a rovarok, algák és baktériumok sem találják már meg a megfelelő életkörülményeket.

Az érintett területen a kétéltűek valószínűleg elpusztultak, a most érkező vízimadarak pedig új életterületet kénytelenek keresni maguknak - mondta korábban az InfoRádióban Tóth Viktor, az MTA Balatoni Limnológiai Intézetének a nádasokkal foglalkozó munkatársa.




Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.