Tragédia

Megfulladt az ágyhoz kötött beteg egy budapesti pszichiátrián

Az egyik kezét és az egyik lábát rögzítették a rácshoz, ám a beteg hadonászni, csúszkálni kezdett, emiatt a feje beszorult a rácsok közé.

2019.04.08 06:07ma.hu
hirdetés

Megfulladt egy beteg az egyik budapesti pszichiátrián - írja a Blikk. A lap szerint a több kerületet is ellátó intézmény pszichiátriai zárt osztályán gyakran fordulnak elő problémás betegek, akik elmezavar vagy kábítószer hatása alatt öntudatlanul őrjöngenek. A zavart betegek ilyenkor kapnak nyugtatót is, és állandó felügyelet alatt állnak.

A lap úgy tudja, ez történt a később elhunyt pácienssel is, akinek az egyik kezét és az egyik lábát rögzítették a rácshoz. A beteg azonban minden áron szabadulni akart, így hadonászni, csúszkálni kezdett, emiatt a feje beszorult a rácsok közé, és reggelre megfulladt. Azt nem tudni, volt-e mellette valaki, és hogy figyelték-e az állapotát. Annyi viszont bizonyos, hogy reggelre élettelenül hevert az ágyában. Az ügy miatt értesítették a rendőröket is, akik a reggeli órákban több autóval vonultak a helyszínre - írja a Blikk.

A rendőrség a lapnak megerősítette az információt.  Az ügyet a BRFK rendkívüli haláleseti osztálya közigazgatási hatósági eljárás keretén belül vizsgálja. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján bűncselekmény gyanúja nem merült fel. A haláleset körülményeinek pontos megállapítása, a tényállás teljes körű tisztázása folyamatban van - írta a rendőrség.

A Blikk megkereste az érintett kórházat is, de eddig nem reagáltak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.