Katasztrófa

Így égett a berek Fonyódnál

Körülhatárolták a fonyódi nádastüzet.

2019.04.05 08:50MTI
Varga György, MTI

Fonyód és az M7-es autópálya között kigyulladt a berek, mintegy 100 hektáron vonult végig a tűz, az oltást több mint 30 tűzoltó végezte.

Mihályka Szabina, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjének tájékoztatása szerint a bejelentés csütörtök 15 óra körül érkezett Fonyód egyik utcájából, ahonnan látták a kigyulladt nádast. A lángok az autópálya felé terjedtek, lakóházat nem veszélyeztettek - tette hozzá.

A tűz oka egyelőre ismeretlen. Az oltásban siófoki, keszthelyi, marcali, és kaposvári hivatásos, buzsáki önkéntes, valamint balatonboglári önkormányzati tűzoltók vettek részt - mondta Mihályka Szabina.

A tüzet péntek reggelre nagyjából körülhatárolták - közölte a katasztrófavédelem közleményben.

A tűzoltók a terület kilencven százalékát körülhatárolták. A keleti oldalon eloltották a lángokat, a déli és a nyugati irányban pedig vizesárok határolja a területet - írták.

Varga György, MTI


Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.