Illegális bevándorlás

Tizennégy határsértőt találtak egy kamionban Csanádpalotán

A csoportból hárman török, a többiek iraki állampolgárnak vallották magukat.

2019.04.04 08:10ma.hu
police.hu

Egy bolgár kamion ellenőrzése során tizennégy határsértőt találtak megbújva a magyar és a román rendőrök Csanádpalotán - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön.

Szabó Szilvia közölte, a kamion török állampolgárságú sofőrje hajnali 3 órakor jelentkezett belépésre a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen. A rendőrök a járműben megbújva tizennégy illegális migránst találtak. A csoportból hárman török, a többiek iraki állampolgárnak vallották magukat.

A tehergépkocsi vezetőjével szemben embercsempészés, a határsértőkkel szemben tiltott határátlépés miatt indított eljárást a román határrendőrség - tudatta a százados.

Néhány órával korábban a rendőrök a röszkei autópálya-határátkelőhely belépő tehergépjármű-terminálján egy észak-macedón honosságú kamion rakterében négy határsértőt találtak megbújva. A magukat afgán állampolgárnak valló férfiakat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz - közölte a szóvivő.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.