Közlekedés

Ezt a két autóst lefotózták, amint nagyban pakolják le a szemetét az Ócsai útnál

Ugyanaznap a múlt héten több autós is úgy gondolta, hogy az Ócsai út környéke ideális terep, hogy közterületen szabaduljon meg összegyűjtött szemetétől.

2019.03.26 09:00Ma.hu

Éppen a hétvégén volt az évente megtartott úgynevezett TeSzedd! akció. Miközben sok lelkiismeretes ember más szemetét szedegedte, addig voltak olyanok, akik az utánpótlásról gondoskodtak. Nem volt szerencséjük, mert a gépjárművek tulajdonosai ellen megtették a feljelentést, miután felvétel készült róluk, amit ki is posztolt a soroksári polgármester.

Pedig aki hulladékot közterületen engedély nélkül lerak, elhelyez, vagy nem a kijelölt lerakóhelyen rak le, köztisztasági szabálysértést követ el, amely akár 150 000 forintig terjedő pénzbírsággal sújtható. Az illegális hulladéklerakás a bűncselekményi kategóriát is kimerítheti, amely esetben a cselekmény akár szabadságvesztéssel is büntethető - olvasható éppen az ócsai polgármesteri hivatal honlapján.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.