Honvédelem

Világháborús bombát találtak a felújítás alatt álló Vörösmarty téren

A Vörösmarty tér Deák Ferenc utca felőli részén került elő a robbanótest földmunkák során.

2019.03.25 16:07ma.hu

Világháborús bombát találtak a fővárosi Vörösmarty téren hétfő délután - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje, jelezve: egy száz kilogrammos szovjet bomba került elő. A lezárás a tömegközlekedést is érinti.

Gajdos Milán elmondta, a Vörösmarty tér Deák Ferenc utca felőli részén került elő a robbanótest földmunkák során.

A honvédség tűzszerészei jelenleg vizsgálják a robbanótestet.

A munkálatok miatt a környéket mintegy 100 méteres sugarú körben lezárják és kiürítik - közölte.

A Budapesti Közlekedési Központ Facebook-oldalán azt írta: a tűzszerészi munkálatok miatt a József Attila utca - Bécsi utca - Petőfi Sándor utca - Március 15. tér - Apáczai Csere János utca által határolt területet zárták le.

Emiatt a kisföldalatti (M1-es metró) helyett pótlóbusz jár a Deák Ferenc tér és az Oktogon között.

A 15-ös és a 115-ös autóbusz terelve jár, a Boráros tér felé nem érinti a Vigadó tér és a Petőfi tér megállót, a Gyöngyösi utca, illetve az Árpád híd felé pedig nem érinti a Szervita tér megállót.

A BKK később azt közölte: a 2-es villamos a Vigadó tér megállón megállás nélkül áthalad. A 16-os és a 105-ös autóbusz terelve közlekedik, nem érinti az Erzsébet tér megállót.

Gajdos Milán később azt közölte: a tűzszerészek egy szovjet gyártmányú 100 kilogrammos második világháborús bombát azonosítottak.

A tér kiürítése még tart. Ha a kiürítést befejezték, akkor kezdik meg a gyújtószerkezet kiszerelését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.