Komoly retorzió

Hat év fegyházra ítéltek egy kábítószer-kereskedőt

A vádlott olyan embernek is adott kábítószert, aki vele rendszeres munkakapcsolatban állt és készpénz helyett a munkájával fizetett az értékesítőnek.

2019.03.19 16:18MTI

Hat év fegyházra ítélte B. J. vádlottat kábítószer-kereskedelem miatt a Budapest Környéki Törvényszék kedden kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletével - tudatta a bíróság közleményben.

A tényállás szerint a vádlott 2015 nyarától továbbértékesítés és fogyasztás céljából rendszeresen szerzett nagyobb mennyiségű kábítószert, így többek között kannabiszt, amfetamint, kokaint és MDMA tablettát. A vádlott a kábítószereket 2017 júniusi elfogásáig több embernek értékesítette.

A vádlott olyan embernek is adott kábítószert, aki vele rendszeres munkakapcsolatban állt és készpénz helyett a munkájával fizetett az értékesítőnek. A vádlott a kábítószert hol Budapesten, a XXII. kerületben, hol pedig Halásztelken adta át. A rendőrök a vádlott elfogásakor jelentős mennyiségű kábítószereket foglaltak le.

A törvényszék kedden kihirdetett ítéletében jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt 6 év fegyházra ítélte a vádlottat, aki legkorábban büntetése kétharmad részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra. A bíróság a vádlottal szemben 236 ezer forint vagyonelkobzást is elrendelt.

A közlés szerint az elsőfokú ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, így az nem jogerős.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.