Tragédia

Két nő, négy férfi és egy kisfiú halt meg a mezőörsi balesetben

A rendőrség több ember halálával járó közúti baleset gondatlan okozása miatt indított büntetőeljárást.

2019.03.11 16:02ma.hu
MTI/Krizsán Csaba

Két nő, négy férfi és egy fiúgyermek, Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron megyei lakosok haltak meg vasárnap a 81-es úton Mezőörsnél történt balesetben - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a rendőrség honlapján.

A rendőrség több ember halálával járó közúti baleset gondatlan okozása miatt indított büntetőeljárást.

A nyomozás adatai szerint egy 28 éves férfi autójával Kisbér felől Mezőörs irányába tartott, és egy másik gépkocsi előzésébe kezdett. Amikor visszatért a saját sávjába, elvesztette uralmát a járműve felett és áttért a szemközti sávba, ahol összeütközött egy szabályosan közlekedő személyautóval. A balesetben mindkét jármű kigyulladt.

A szemközti sávba áttérő autóban utazó 28 éves győri férfi és 19 éves rédei utasa, egy nő, a szemből érkező személygépkocsiban pedig egy 37 éves bakonyszombathelyi nő és egy 9 éves gyermek, egy 25 éves és egy 36 éves kisbéri, valamint a 45 éves győri férfi vesztette életét a helyszínen.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI megkeresésére vasárnap azt mondta, a segélyhívás fogadásakor két mentőhelikoptert is elindítottak az esetkocsik mellett. Először a kisbéri és a pannonhalmi esetkocsi ért a baleset helyszínére, de már nem lehetett megmenteni a sérültek életét, ezért a mentőhelikoptereket visszafordították.

MTI Fotó: Krizsán Csaba


MTI Fotó: Krizsán Csaba


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.