Gyilkosság

Szekszárdi gyerekgyilkosság: volt-e szexuális erőszak?

Egy 19 éves férfi gyilkolta meg a 6 éves szekszárdi kislányt.

2019.03.10 11:47ma.hu

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságon a helyszíni szemlét és a nyomozást irányító bűnügyi vezetők sajtótájékoztatón ismertették a sajtó munkatársaival az emberölés körülményeit.

Mint arról korábban beszámoltunk, bejelentés érkezett a rendőrségre 2019. március 8-án 18 óra 23 perckor, hogy Szekszárdon a Patak utcában élő hat és fél éves kislány eltűnt délután négy óra körül. A Szekszárdi Rendőrkapitányság munkatársai jelentős erőkkel a keresésére indultak, és 18 óra 45 perckor a Patak utca mögötti patak medrében megtalálták az eltűnt gyermeket, akinek életét a kiérkező mentők már nem tudták megmenteni.

Az esettel összefüggésben a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai rövid időn belül előállítottak egy 19 éves szekszárdi férfit, akit gyanúsítottkénti kihallgatását követően őrizetbe vettek.

A sajtótájékoztatón Horváth László rendőr alezredes, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Technikai Osztályának vezetője – aki a bűncselekmény helyszínén a munkát irányította – és Csorba Szilárd rendőr alezredes, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának vezetője – aki a nyomozást vezeti – ismertette az újságírókkal az eset részleteit. A sajtótájékoztató végén közösen válaszoltak az újságírók kérdéseire. 

Fotók: Police.hu

Csorba Szilárd rendőr alezredes elmondta, hogy a helyszíni munkában közel félszáz rendőr vett részt a Szekszárdi Rendőrkapitányság és a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság állományából. A rendőrség munkáját segítette a Szekszárdi Polgárőr Egyesület valamint a Szekszárdi Kutatómentő Egyesület is.

Horváth László elmondta, hogy az elsődleges intézkedések, tanúkihallgatások valamint az adatgyűjtés eredményeként az esettel összefüggésben a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai rövid időn belül előállítottak egy 19 éves szekszárdi férfit, akit gyanúsítottkénti kihallgatását követően őrizetbe vettek és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. Az elkövető részleges beismerő vallomást tett.

Az ügyben a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság tizennegyedik életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett miatt indított nyomozást.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság vezetője – tekintettel a bűncselekmény kiemelkedő súlyára – a közrend fenntartása érdekében a cselekmény helyszínének tágabb környezetében 24 órás rendőri jelenlétet rendelt el.

A sajtótájékoztatón résztvevő újságírók arra is rákérdeztek, hogy rokoni kapcsolatban állt-e az elkövető és az áldozat, illetve, hogy mi volt a bűncselekmény indítéka. Szintén kérdés hangzott el arra vonatkozóan, hogy felmerült-e a szexuális erőszak gyanúja, illetve, hogy az elkövető állt-e alkoholos, vagy egyéb befolyásoltság alatt. Újságírói kérdés hangzott el arról is, hogy büntetett előéletű férfiról van-e szó, illetve, hogy valamiféle eszközzel követte-e el az emberölést. A rendőrség azonban a fenti kérdésekre az eljárás jelenlegi szakaszában nem kívánt, illetve nem tudott válaszolni.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.