Rendőrség

Majdnem elvérzett egy magát láncfűrésszel megsebesítő férfi, mert nem találták az elköltözött orvosi ügyeletet

Egy 35 éves taksonyi férfi láncfűrésszel sebesítette meg magát munkavégzés közben szombat reggel, a dunaharaszti rendőrök még időben elsősegélyt tudtak nyújtani számára.

2019.02.24 14:40ma.hu

A Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság Dunaharaszti Rendőrőrs járőreitől 2019. február 23-án délelőtt egy autós hölgy kért segítséget Dunaharaszti egyik utcájában. A kétségbeesett nő elmondta a rendőröknek, hogy autójában ül fia, akivel orvoshoz indult, mivel a fiú otthonában munkavégzés során megvágta a lábát egy láncfűrésszel. A sérült rengeteg vért veszített és egyre rosszabb állapotban volt, azonban a másik helyre költözött orvosi ügyeletet nem találták.

A rendőrök azonnal megkezdték a sérült állapotának felmérését, egyúttal értesítették a mentőszolgálatot is. A bajbajutott férfi ugyan eszméleténél volt, de arca és szája már elfehéredett, feltehetően a vérveszteségtől. A bokája felett lévő mély seb folyamatosan vérzett, a rendőrök erre steril gézlapokból nyomókötést tettek, a sérült láb térdhajlatába pedig szorítókötést helyeztek, csökkentve a további vérveszteséget. A férfit óvatosan vízszintes helyzetbe fektették az ülésben és lábait kissé megemelték, melynek hatására arca és szája ismét rózsaszínűre váltott, pulzusa jól tapinthatóvá vált.

A bajbajutott férfit a rendőrök ezek után átadták az időközben helyszínre érkező mentőszolgálat munkatársainak, akik kórházba vitték a sérültet további ellátása céljából.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.