Szökés Budapesten

Nem tüntetik ki a szökött rabbal verekedő civilt

Vélhetően nem akarnak senkit arra biztatni, hogy szembeszálljon egy fegyveressel.

2019.02.18 15:44ma.hu

Hétfőn kitüntetést kapott tizenkét rendőr a pénteken megszökött fogoly elfogásáért. A fegyveres rab elfogásában kiemelkedő és szakszerű teljesítményt nyújtó rendőröket Budapesten jutalmazták.

A rendőrség által kiadott videón ugyanakkor az is jól látszik, hogy a fogoly feltartóztatásában komoly szerepe volt egy civil autósnak is.
Amikor a kezében pisztolyt tartó rab át akart szállni a férfi Mercedesébe, a sofőr közelharcba bocsátkozott vele, le is gyűrte, azért a rab kénytelen volt gyalog folytatni a menekülést. A rendőrök ezután tudták több lövéssel megállítani.

Az Index megkérdezte a rendőrséget, hogy a vakmerő autós részesül-e valamilyen elsimerésben. A válasz rövid volt és lényegretörő: nem. A portál ebből arra következtetett, hogy nem szeretnének senkit sem arra buzdítani, hogy szembeszálljon egy fegyveressel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.