Bűnügy

A kórházban stabilizálták a lövöldözésben megsérült szökött rab állapotát

Stabilizálták az ítélethirdetés után megszökött, majd üldözés közben meglőtt rab állapotát a Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézetben.

2019.02.15 20:39ma.hu

Bodzay Tamás orvosigazgató-helyettes tájékoztatása szerint a XV. kerületben történt lövöldözésben megsérült középkorú férfit súlyos, életveszélyes állapotban vitték az intézetbe.

Szakszerű ellátása megtörtént, állapotát stabilizálták, jelenleg az intenzív osztályon ápolják - tette hozzá az osztályvezető főorvos.

A 35 éves Sz. Károly a Fővárosi Törvényszék V. kerületi, Markó utcai épületében ítélethirdetés után támadta meg a biztonsági felügyelőt, akinek a fegyverét is sikerült elvennie.

A szökött rab az épületből kiérve megállított egy autót, és vezetőjét fegyverrel kényszerítette arra, hogy segítse a menekülésben.

A rendőrség ezután elrendelte a főváros rendőri zárását, és hajszát indított a menekülő férfi elfogására.

A rabot végül a XV. kerületi Szentmihályi út és Nyírpalota út kereszteződésénél sikerült feltartóztatni.

Mivel a rendőrök felszólítására, majd figyelmeztető lövéseire nem állt meg, a rendőrök többször rálőttek a férfira, majd elfogták. A mentők súlyos, életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.