Bűncselekmény

Óriási mennyiségű kábítószer, 14 gyanúsított

Drogkereskedő bűnszervezet ellen nyomoztak Hajdú-Bihar megyében.

2019.02.12 12:42ma.hu

Bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsít a rendőrség tizennégy embert Hajdú-Bihar megyében, a lefoglalt drog feketepiaci értéke több mint kétszázmillió forint - közölte a megyei rendőr-főkapitányság kedden a honlapján.

A közleményben azt írták, a gyanú szerint egy 26 éves debreceni férfi továbbértékesítés céljával rendszeresen vásárolt kábítószert budapesti ismerőseitől. A rendőrök feltérképezték a férfi kapcsolatait, és 2017 júniusában a Terrorelhárítási Központ munkatársaival összehangolt akció keretében hat gyanúsítottat - öt férfit és egy nőt - fogtak el az otthonukban.

Egy dunakeszi házaspárnál ötven kilogramm marihuánát, egy kilogramm kokaint, több millió forintot és valutát, egy férfinél három kilogramm amfetamint, valamint kétezer darab ecstasy tablettát találtak. A többi gyanúsított lakásában készpénzt, valutát, kábítószergyanús anyagot és növényi származékokat foglaltak le - ismertették.

Hozzátették, az öt férfit és a nőt gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették, a Debreceni Járásbíróság pedig 2017. június 9-én elrendelte az előzetes letartóztatásukat.

A rendőrök az ügyben további hét férfit és egy nőt fogtak el kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt, és több tucat kábítószer-fogyasztót is azonosítottak.

A budapesti, dunakeszi, debreceni, solymári, nyíregyházi, ürömi és pomázi gyanúsítottak elleni eljárás befejeződött, az iratokat átadták az ügyészségnek - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.