Baleset

Gázrobbanás egy veszprémi társasházban: további részletek

A robbanás egy négylakásos társasház két lakását érintette, amelyek a detonációt követően kigyulladtak.

2019.01.22 12:48MTI
MTI/Mátyus Tamás

Feltehetően gázrobbanás történt egy veszprémi társasházban kedd reggel, ketten megsérültek - közölte a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Szolgainé Soós Gabriella elmondta: a robbanás egy négylakásos társasház két lakását érintette, amelyek a detonációt követően kigyulladtak. Az oltást a veszprémi tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett végzik. Nyolc ember elhelyezéséről kell gondoskodni - tette hozzá.

A robbanás következtében egy busz ablakai betörtek, a jármű utasai nem sérültek meg.

Dávid Gyula, a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház igazgatója közölte, hogy a robbanás következtében egy ember súlyos égési sérülést szenvedett, egy másik könnyebben sérült meg. Mint mondta, a súlyos sérültet a győri Petz Aladár kórházba szállítják.

Porga Gyula (Fidesz-KDNP) veszprémi polgármester a helyszínen elmondta, hogy egy embernek azonnal lakást kell biztosítani, a többi érintett lakhatásáról később gondoskodik az önkormányzat.

MTI/Mátyus Tamás


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.