Bűncselekmény

Lelopták a menórát a szombathelyi holokauszt-emlékműről

Leloptak egy öntöttvasból készült menórát - hétágú gyertyatartót - a szombathelyi holokauszt-emlékműről.

2018.12.28 18:45ma.hu

Márkus Sándor, a Szombathelyi Zsidó Hitközség elnöke közölte: nagyon fájdalmas és felháborító ami történt, hiszen az 1947-ben közadakozásból, az egykori zsinagóga előtt felépített emlékmű a haláltáborokban meghalt embereknek állít emléket.

Hozzátette, nem tudni, hogy pontosan mikor szedték le és vitték el ismeretlenek a körülbelül hetven-nyolcvan centiméter magas és egy méter széles, öntöttvasból készült hétágú gyertyatartót.

Kitért arra: egy hónapja betörte valaki imaházuk kapujának üveg ablakát, amelyen a hitközség neve és a nyitvatartással kapcsolatos információk szerepeltek. Az üvegtörésnek akkor nem tulajdonítottak jelentőséget, "butaságnak", egyszerű rongálásnak tartották.

Leibinger Eszter, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI érdeklődésére közölte: az ügyben lopás gyanúja miatt indult nyomozás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.