Karácsony

OKF: több mint százszor riasztották a tűzoltókat

Több mint százszor riasztották a tűzoltókat kedden, karácsony első napján.

2018.12.26 12:44MTI

A katasztrófavédelem műveletirányítási központjait 28 alkalommal hívták tűzeset miatt, illetve 54 esetben műszaki mentést kérve. E riasztások mellett 22 téves és 3 szándékosan megtévesztő jelzés is érkezett az ügyeletekre - írta közleményében az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

A tűzvédelmi hatósági tevékenység keretében kedden nyolc felügyeleti ellenőrzést tartottak, szabálytalanságot nem találtak a szakemberek.

Emellett 115 vasúti járművet ellenőriztek, 15 tartozott a RID (veszélyes áruk vasúti szállításának szabályai) hatálya alá, a vizsgálatok nem tártak fel problémát. A katasztrófavédelem kedden kilenc vízi járművet ellenőrzött, egyik sem tartozott az ADN (veszélyes áruk vízi úton történő szállításának szabályai) hatálya alá, minden rendben volt - közölte az OKF.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.