Baleset

Szén-monoxid-mérgezés Érden: hatan kórházban

A többgenerációs házból két gyermeket, két idős személyt és két középkorút kellett kórházba vinni.

2018.12.19 07:19MTI

Hat személyt szállítottak a mentők kórházba egy érdi családi házból szén-monoxid-mérgezés miatt szerda hajnalban - közölte az MTI-vel Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A tűzoltók kimutatták a gáz jelenlétét az ingatlanban. A többgenerációs házból két gyermeket, két idős személyt és két középkorút kellett kórházba vinni.

A szén-monoxid színtelen-szagtalan gáz, ezért alattomosan támad. Csámpai Attila ezúttal is felhívta a figyelmet arra, hogy a szén-monoxid-érzékelő berendezések életeket menthetnek. Ezeket általában a gázkazánok, illetve a gázkonvektorok közelében kell elhelyezni.

A mérgezés tünetei a fejfájás, a hányinger, a szédülés, a zavartság, a kábultság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.