Drogbiznisz

Kilencven kokainkapszulát csempészett Magyarországra testében egy brazil férfi

Csütörtökön nyelte le a kapszulákat, mielőtt Sao Paulóban felszállt egy repülőre.

2018.12.01 16:36MTI

Elfogtak a rendőrök egy brazil férfit, aki kilencven kokainkapszulát nyelt le, és csempészett Magyarországra Dél-Amerikából - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szombaton a honlapján.

A közleményben azt írták, a lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke körülbelül ötvenmillió forint.

A nyomozás eddigi adatai szerint a húszéves férfi csütörtökön nyelte le a kapszulákat, mielőtt Sao Paulóban felszállt egy repülőre. A gyanús férfiról a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Repülőtéri Igazgatósága értesítette a budapesti rendőröket, akik a férfit péntek délelőtt egy pestszentlőrinci hotelben vonták intézkedés alá.

A szoba átkutatásakor ötven, fóliába csomagolt kábítószergyanús anyaggal teli kapszulát találtak, ezért elfogták, és mivel azt mondta, hogy több kapszulát is lenyelt, kórházba szállították - tették hozzá.

A CT-vizsgálat után a férfi testéből további kapszulák kerültek elő, amelyekről az igazságügyi vegyészszakértő megállapította, hogy kokaint tartalmaznak.

A nyomozók a férfit kábítószer birtoklása miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, és javasolták a letartóztatását.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.