Ügyészség

Újabb 15 gyanúsított a röszkei pénzügyőrök vesztegetési ügyében

A rendelkezésre álló adatok szerint a pénzügyőrök tevékenységüket összehangolva 4350 esetben követtek el korrupciós bűncselekményt.

2018.11.21 10:15MTI

Újabb tizenöt pénzügyőrt állítottak elő és hallgattak ki a bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt folytatott ügyben - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szerdán az MTI-vel.

A május végén, a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indult ügyben az ügyészség számos helyszínen tartott házkutatást, és akkor 33 pénzügyőrt gyanúsítottként hallgatott ki.

A nyomozás eddigi adatai szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóság állományába tartozó pénzügyőrök 2017 októbere és 2018 májusa között rendszeres haszonszerzésre törekedve jogtalan előnyként készpénzt fogadtak el az államhatárt átlépő külföldiektől.

A rendelkezésre álló adatok szerint a pénzügyőrök tevékenységüket összehangolva 4350 esetben követtek el korrupciós bűncselekményt.

Az ügyben 48 gyanúsított kihallgatása történt meg, a korábban meggyanúsított és letartóztatott pénzügyőrök közül 11-en jelenleg is őrizetben vannak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.