Baleset

Gázömlés: nem volt szükség lakosságvédelmi intézkedésre

A katasztrófavédelmi mobillabor folyamatos méréseket végez Nagyhegyes környékén.

2018.11.20 12:46MTI
MTI/Czeglédi Zsolt

Továbbra is nagy erőkkel dolgoznak a tűzoltók a hajdúszoboszlói gáztárolóban kedd hajnalban keletkezett tűz oltásán, lakosságvédelmi intézkedés nem történt - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kedd délben az MTI-vel.

Papp-Kunkli Nóra elmondta, Hajdú-Bihar megyéből 35 tűzoltókocsi van a helyszínen, de érkeztek Miskolcról és Szolnokról is tűzoltóegységek, oltják a lángokat és a tűz továbbterjedésének megakadályozása érdekében hűtik a területet.

Hozzátette: a katasztrófavédelmi mobillabor folyamatos méréseket végez Nagyhegyes környékén. A mérések gáz jelenlétét nem mutatták ki a levegőben.

A tároló és a gázvezeték visszahűtése után a tűzoltók a lángoló tartályt habbal fogják eloltani; folyamatosan vizsgálják a terület, a tároló és a vezetékek hőmérsékletét. A gáztároló szakemberei pedig szabályozzák a nyomást - mondta a szóvivő, jelezve, az érintett terület továbbra is le van zárva.

Fáber Dániel, a gáztárolót működtető Magyar Földgáztároló Zrt. PR-vezetője korábban azt közölte: a vezetékeket leszakaszolták, a gázkutakat lezárták annak érdekében, hogy ne legyen utánpótlása a gáznak.

Kiemelte, továbbra is biztosított az ország gázellátása, a tűz miatt másik három földgáztároló - Zsana, Pusztaederics, Kardoskút - vette át a szolgáltatást.

A helyszínen senki sem sérült meg. A tűz keletkezésének oka egyelőre ismeretlen, azt a későbbi vizsgálat fogja kideríteni.

A 33-as főút Nagyhegyes és Hajdúszoboszló közötti szakaszát a rendőrség lezárta, a forgalmat Nádudvar irányába terelik el.

MTI/Czeglédi Zsolt


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.