Tűz

Kigyulladt egy épület tetőszerkezete a belvárosban

Mintegy kétszáz négyzetméteren ég egy négyemeletes épület tetőszerkezete Budapest VI. kerületében, a Teréz körúton.

2018.11.17 14:29MTI
MTI/Kocsonya Zsófia

A helyszínre nagy erőkkel érkeztek ki a tűzoltók, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett megkezdték a lángok oltását.

Körülhatárolták

MTI/Mihádák Zoltán

A tűzet körülhatárolták, már nem tud továbbterjedni. Jelenleg mintegy négyszáz négyzetméteren ég a tetőszerkezet; az első közlés kétszáz négyzetméterről szólt. A fővárosi tűzoltók tíz járművel vonultak ki a helyszínre, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett kilenc - köztük három emelőre szerelt - vízsugárral oltják a lángokat.

Az épületben vannak a DK irodái is

MTI/Mihádák Zoltán

Korábban az épület földszintén, egy étterem konyhájában a szagelszívó gyulladt ki, a lángokat a tűzoltók eloltották. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a két tűzeset között van-e összefüggés.

Rónai Sándor, a Demokratikus Koalíció (DK) szóvivője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy abban az irodaházban ütött ki a tűz, ahol a DK országgyűlési képviselőinek, a DK-nak és a DK pártalapítványának az irodái vannak.

A szóvivő közleménye szerint a tűz azt az emeletet érinti, ahol ezek az irodák is találhatók. A tűz okáról és körülményeiről egyelőre semmit sem tud a DK. A tűz idején egyetlen munkatársuk sem volt az irodákban, személyi sérülésről nincs tudomásuk - közölte a szóvivő.

Eloltották a tüzet

Az egységek a katasztrófavédelem tájékoztatása szerint jelenleg utómunkálatokat végeznek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.